To mænd anholdt for indbrud

Profilbillede
dato

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

Det oplyser lederen af Berigelse Nordjylland, politikommissær Ulf Munch Sørensen. 

Han fortæller videre, at det var i nat, kl. 04.16, at betjente i en koordineret politiaktion skred til anholdelse af de to mistænkte mænd. 

Aktionen skete i et sommerhusområde i Østrup Hurup, hvor de pågældende personer havde indlogeret sig i sommerhus.  

 

 

Kulmination af længere tids efterforskning

Der er tale om en anholdelse af to litauiske mænd på henholdsvis 36 og 44 år – som politiet betegner som en del af en omrejsende kriminel gruppering. 

Og nattens anholdelsesforretning var en udløber af et længere efterforskningsforløb. I forbindelse med dette omfattende arbejde havde politiet efterforsket i en længere række af indbrudssager, hvor der har været begået indbrud i beboelse flere steder i Nordjylland, nemlig i Gistrup, Klarup, Storvorde, Mou og Hadsund. 

Tyvekosterne har typisk været smykker samt kontanter. 

Nordjyllands Politi har foreløbig sigtet mændene for i alt 6 tilfælde af indbrud. 

”Men det er vores helt klare formodning,” pointerer politikommissær Ulf Munch Sørensen, ”at der kommer en del flere forhold til, når vi får efterforsket videre i sagen.” 

 

 

Borgerne bidrog

Ulf Munch Sørensen retter desuden en tak til nordjyderne for deres hjælp – borgernes engagement i sagen har nemlig været medvirkende til, at politiets efterforskere opnåede et gennembrud i efterforskningsarbejdet. 

”Vi er ofte afhængige af tip og informationer fra offentligheden. Det har vi også modtaget i den her sag. Og dem er vi glade for. Derfor vil jeg gerne sige en stor tak til nordjyderne. Deres oplysninger har været en medvirkende faktor til, at vi har kunnet skride til anholdelser af de to mistænkte i nat,” lyder det fra en tilfreds efterforskningsleder.  

De to anholdte i sagen bliver senere i dag, den 12. april 2024, fremstillet i grundlovsforhør. 

Politiets efterforskning af sagskomplekset fortsætter i den kommende tid. 

 

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi